På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Tidigare vinnare

Uppsala kommuns kvalitetspris ska uppmärksamma goda exempel utifrån ett kvalitetsperspektiv. Nåntunaskolan och Vattenlaboratoriet vann 2019 års kvalitetspris. Juryns motiveringar var.

Nåntunaskolan

Nåntunaskolan bedriver en utbildningsverksamhet av hög kvalitet och har ett väl fungerande systematiskt kvalitetsarbete med god analys av verksamheten. Skolan lär och förbättrar verksamheten utifrån uppföljning av resultat och genom att ta in erfarenheter från omvärlden. Resultaten är mycket goda och stabila över tid samt en logisk följd av redovisade arbetssätt och tydliga kunskapskrav.

Läs mer om Nåntunaskolan här

Vattenlaboratoriet

Vattenlaboratoriets arbete med uppföljning och förbättring av verksamheten präglas av hög systematik. Vattenlaboratoriet synliggör sina resultat och agerar för förbättringar. Verksamheten är certifierad och ackrediterad av SWEDAC (nationellt ackrediteringsorgan) vilket innebär att den lever upp till internationella standarder och regelverk. Resultaten är mycket goda och Vattenlaboratoriet har ombetts att medverka vid utveckling av ackrediteringsmetoder för andra laboratorier.

Du kommer sart att kunna läsa mer om Vattenlaboratoriets arbete här.