På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Bli utförare

Sedan 1 januari 2009 upphandlar Uppsala kommun tjänster enligt lagen om valfrihetssystem. Under dessa sidor kan du läs mer om vad som krävs för att bli utförare inom Uppsala kommun.

Ditt företag kan bli en del av verksamheten i kommunen

Privata företag, kooperativ och ideella organisationer kan ansöka om att bli godkända som utförare. Kommunen bedömer om den sökande uppfyller ett antal krav, bland annat på kvalitet. Ersättningen är fastställd av kommunen och lika för alla. Kraven finns formulerade i de förfrågningsunderlag som finns på denna webbplats. Här finns också särskild information till utförare om hur man ansöker om godkännande. 

Ansvariga nämnder är nämnden för omsorgsnämnden och äldrenämnden.

Bli utförare för daglig verksamhet

Företag och organisationer som vill utföra daglig verksamhet inom ramen för eget val kan ansöka om godkännande hos Uppsala kommun.

Bli utförare inom hemsjukvård och hemtjänst

Företag och organisationer som vill utföra hemsjukvård och hemtjänst inom ramen för Uppsalas valfrihetssystem kan ansöka om godkännande hos Uppsala kommun.

Bli utförare inom ledsagarservice

Företag, organisationer eller stiftelser som vill utföra ledsagarservice kan ansöka om godkännande hos Uppsala kommun.

Bli utförare av vård- och omsorgsboende 

Företag och organisationer som vill etablera sig såsom utförare inom ramen för Uppsalas valfrihetssystem inom vård- och omsorgsboende kan ansöka om godkännande hos Uppsala kommun.

För mer information

Klicka på rubriken för respektive verksamhetsområde för mer information och kontaktuppgifter.