På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Kvalitetspriset

Uppsala kommuns kvalitetspris ska uppmärksamma goda exempel utifrån ett kvalitetsperspektiv. Priset delas ut från och med 2019 och utgår från kvalitetspolicyn.

Kvalitetspriset är ett medel för att skapa drivkraft för ständiga förbättringar i organisationen och utgår från kommunens kvalitetspolicy. För att öka medvetenheten och viljan till utveckling i önskvärd riktning kommer verksamheterna själva att få söka utnämningen. Prissumman är 100 000 kronor och kan fördelas mellan en till fyra verksamheter.

En förutsättning för privata utförare att kunna få priset är att de till minst 51 procent av omsättningen arbetar på uppdrag av Uppsala kommun. Enheter som helt arbetar på uppdrag av Uppsala kommun och som tillhör koncerner som inte arbetar på uppdrag av Uppsala kommun i denna omfattning kan få priset.

Nominera din verksamhet

Alla chefer och medarbetare kan nominera sin egen verksamhet. Nu är det dags att nominera verksamheter till det pris som delas ut 2019. Nomineringar kan göras till och med 21 december 2018. 
Skicka in nominering via formulär

Bedömningskriterier

Läs mer om hur ansökningarna utvärderas och bedöms.

Priset delas ut i maj varje år

Priset delas ut för första gången i maj 2019.

Hur prispengarna ska användas

Prissumman ska användas för att utveckla verksamheten i linje med kvalitetspolicyn och ska möjliggöra förstärkning av redan påbörjat utvecklingsarbete. Arbetet ska ske under innevarande kalenderår, följas upp under året och rapporteras i årsbokslutet.

Vem sitter i juryn

För att skapa ett brett engagemang för och samsyn inom kvalitets- och utvecklingsfrågorna utses juryn årligen. Kvalitetschefen ingår alltid i juryn och utser övriga medlemmar.

Mer information

Om du har frågor om priset kan du kontakta någon av nedanstående:

Henrik Säfström Danielsson
henrik.safstrom-danielsson@uppsala.se
018-727 87 13

Lina Rutberg
lina.rutberg@uppsala.se
018-727 46 96

Läs riktlinjen för kvalitetspriset
Läs kommunens kvalitetspolicy