På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Kvalitetspriset

Uppsala kommuns kvalitetspris ska uppmärksamma goda exempel utifrån ett kvalitetsperspektiv.

Nåntunaskolan och Vattenlaboratoriet vann 2019 års kvalitetspris. De båda verksamheterna belönades med 50 000 kronor vardera för sitt excellenta systematiska kvalitetsarbete. Pengarna ska användas för att utveckla kvalitetsarbetet ytterligare.

Kvalitetsprisets jury

Jurymedlemmarna utses av kvalitetschefen som alltid ingår i juryn.
Juryn för 2020 års kvalitetspris leds av Maria Ahrgren, avdelningschef kvalitet och planering. Övriga jurymedlemmar presenteras senare.

Vilka kan söka kvalitetspriset?

Ansökan om kvalitetspriset 2020 ska vara inkommen senast den 20 december. Kommunledningskontoret ger information och svarar på frågor om ansökan. Kontakta då henrik.safstrom-danielsson@uppsala.se, 018-727 8713.

Läs mer om hur du ansöker

Priset kan sökas av organisatoriska enheter inom kommunen, inklusive kommunens bolag, som har en chef med ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Externa utförare som arbetar på uppdrag av kommunen till minst 51% kan också söka priset.

Med att arbeta på uppdrag av kommunen avses att det är en verksamhet som är upphandlad (till exempel privata utförare inom äldrevård) eller finansieras med lagstadgade bidrag (till exempel fristående skolor).

Sprid information

Du kan hjälpa till med att sprida information om kvalitetspriset genom att sätta upp affischer.
Ladda ner affischen för Kvalitetspriset 2020

Mer information

Om du har frågor om priset kan du kontakta:
Henrik Säfström Danielsson
henrik.safstrom-danielsson@uppsala.se
018-727 87 13

Läs riktlinjen för kvalitetspriset
Läs kommunens kvalitetspolicy