På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Förskola och pedagogisk omsorg

Här hittar du information som riktar sig till dig inom förskola och pedagogisk omsorg.

 

Biblioteksplan

Tyck till om förslaget på  biblioteksplan för Uppsala kommun 2017-2020

Ersättningar för pedagogisk verksamhet

Här är beslut om ersättningar för pedagogisk verksamhet 2017. 

Konsultativt stöd

Du som förskolechef eller biträdande förskolechef kan kontakta Konsultativt stöd om du har frågor kring resursavdelningar. De kan ge dig och dina utförare konsultation, handledning och fortbildning för dig som arbetar med barn i behov av särskilt stöd.

Handlingsplan för särskilt begåvade elever

Syftet med denna handlingsplan är att synliggöra och uppmärksamma särskilt begåvade barn och elever samt att aktivt arbeta för att öka kompetensen hos pedagoger och därmed höja undervisningens kvalitet.

Modersmål

För barn 1-5 år som är inskrivna i kommunal eller enskild förskoleverksamhet kan förskolan ansöka om riktat modersmålsstöd från Enheten för flerspråkighet.

Möten fristående förskolor

Presentationsmaterial från möte med fristående förskolor

Resursavdelningar

Vissa förskolor i Uppsala kommun har resursavdelningar där barn i stort behov av särskilt stöd kan erbjudas plats.

Starta förskola 

Om du vill starta upp och bedriva en fristående förskoleverksamhet i Uppsala kommun så kan du ansöka om bidrag hos utbildningsnämnden. Ansökan kan göras av bolag, föreningar, registrerat trossamfund, stiftelser eller en enskild individ.

Strukturersättning

Information om likvärdiga förutsättningar för förskolor, grundskolor och gymnasieskolor när det gäller ersättningar för barn och elever.

Tillsyn

Information om tillsyn av fristående förskolor, fristående fritidshem och enskild pedagogisk omsorg. 

Tilläggsbelopp 

Tilläggsbelopp för barn med omfattande behov av särskilt stöd kan sökas av kommunala och fristående förskolor. Du som är förskolechef/biträdande förskolechef ansöker om tilläggsbelopp hos Myndighetsenheten på utbildningsförvaltningen. 

Uppföljning

Här kan du läsa rapporten som sammanfattar uppföljning av förskola, grundskola och gymnasieskola.

 


Felanmälan fastigheter