På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Förskoleenkät 2020

Förskoleenkät 2020 är stängd. Rapporter skickas ut till berörda förskolor under vecka 16 och 17.

Förskolor som fått det antal svar som krävs får en egen rapport. Resultaten kommer även att redovisas på uppsala.se under Hitta och jämför under våren.

Andelen svar på förskoleenkäten ökade 2020

Andelen svar har i år ökat med cirka 2 procentenheter, där de kommunala förskolorna står för ökningen. Det innebär att ytterligare tio förskolor/enheter kommer att få en egen rapport i år, totalt 189 stycken. En statistiskt märkbar skillnad mot förra året är också hur vårdnadshavare uppfattar att förskolan hjälper barnet att utveckla sin matematiska förmåga. Där har andelen positiva svar ökat med nära 2 procentenheter.

För mer information:

Maria Larsson
Samordnare
Telefon: 018-727 86 46
E-post: maria.larsson@uppsala.se
Utbildningsförvaltningen, Uppsala kommun

Information som gick ut i januari, inför enkäten

Kommunala och fristående förskolor i Uppsala kommun får i början av vecka 3 affischer och exempel på material som går ut till vårdnadshavare. Under vecka 3-4 får vårdnadshavare enkät och brev hem i sin brevlåda.

Förskoleenkäten pågår till tisdag 25 februari, det är sista dag för vårdnadshavarna att svara på enkäten digitalt eller att posta sitt svar. I första hand vill vi att de ska välja att svara digitalt och helst så snart som möjligt, för att minska utskicken av påminnelser (bra för både miljö och kostnader).

Affischer sätts väl synliga i entrén

Affischen påminner vårdnadshavarna om det utskick de får hem i sin brevlåda. Här är de delar som ingår i information som går ut.

Till förskolan:

  • Affischer kommer från tryckeriet 13 - 15 januari till förskolorna, och bör sättas upp i entréer. Behöver ni fler affischer, kontakta maria.larsson@uppsala.se.
  •  Exempel på enkät och följebrev medföljer, så att förskolans personal vet vilka frågor som ställs om vårdnadshavarna undrar över något. (De ska inte lämnas ut till vårdnadshavare, som får egna med lösenord för digitalt svar.)
  • Ett informationsmejl har skickats ut till förskolors rektorer och administratörer.

Till vårdnadshavarna:

  •  Enkät och förklarande följebrev, delas ut med post under vecka 3-4.  
  •  Information i sociala medier på svenska, engelska och arabiska.
  • Påminnelse i form av vykort till de vårdnadshavare som inte svarat efter någon vecka.
  • Påminnelse med enkät och följebrev per post, till de vårdnadshavare som inte svarat när svarsperioden närmar sig sitt slut.

Svarsformuläret publiceras 20 januari på uppsala.se/fskenkat

Ju högre svarsfrekvens en förskola får, desto bättre underlag får den även för egna analyser av verksamheten. För att få en redovisning av förskolans eget resultat behöver den få fler än tio svar och en svarsfrekvens på minst 45 procent.  

Webbsidan med digitalt svarsformulär blir synlig 20 januari, samma dag som enkäten startar. 

För mer information:

Maria Larsson
Samordnare
Telefon: 018-727 86 46
E-post: maria.larsson@uppsala.se
Utbildningsförvaltningen, Uppsala kommun