På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Elevhälsa

Elevhälsans centrala enhet är en stöd- och konsultfunktion för elevhälsans yrkesprofessioner såsom skolsköterska, skolläkare, skolpsykolog, logoped, skolkurator och rektor.

Enheten har verksamhetsansvar enligt Hälso- och sjukvårdslagen för legitimerad personal och ansvar för det systematiska kvalitetsarbetet. Arbetet grundar sig på Socialstyrelsens och Skolverkets Vägledning för elevhälsan. Vi har kompetensutvecklingsdagar och öppna seminarier i aktuella ämnen. Det finns en webbaserad metodbok för den medicinska elevhälsan med aktuella riktlinjer, dokument och länkar för skolsköterska och skolläkare. E-handboken granskas kontinuerligt och uppdateras vid behov.

Enheten ansvarar också för support, utveckling och utbildning av det digitala journalsystemet,  journalarkivering och journalförfrågningar. Vi har som mål att stödja elevhälsans yrkesprofessioner i deras hälsofrämjande och förebyggande arbete, med fokus på elever som är i behov av stöd för att nå utbildningens mål.

Friskolor

Som friskola har du möjlighet att teckna avtal gällande tjänster för medicinsk elevhälsa. För mer information kring avtal kontakta verksamhetschef Christina Stenhammar.

För mer information

 Verksamhetschef
Christina Stenhammar
christina.stenhammar@uppsala.se
018-727 20 15

Samordnande skolsköterska
Christina Hemgård
christina.hemgård@uppsala.se
018-727 20 02

Samordnande skolpsykolog
Suzan Murman Svahn
suzan.murman-svahn@uppsala.se
018-727 59 18

Samordnande logoped
Erik Andersson Landfeldt
erik.andersson-landfeldt@uppsala.se

Samordnande kurator
Lina Edlund
lina.edlund@uppsala.se