På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Riktlinjer för övergångar inom och mellan skolformer

Riktlinjerna är framtagna på uppdrag av förvaltningsledningen och har arbetats fram av en central arbetsgrupp med representanter från enheten för utveckling, enheten för uppföljning och analys, konsultativt stöd, resursenheterna, förskola, grundskola, gymnasieskola samt fristående skolor.

I riktlinjerna finns stöd och idéer om hur förskola och skola kan ge barn och elever kontinuitet i skolgång oberoende av skolbyten.

Dessa riktlinjer avser förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, pedagogisk omsorg, de obligatoriska skolformerna, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Blanketter som finns till höger på sidan är utformade för de enheter som ingår i pilotprojektet. Dom kommer att utvecklas och förändras över tid. Enheter som inte ingår i pilotprojektet kan välja att använda den dokumentation man tidigare använt eller de förslag till blanketter som finns på denna webbsida.

Centrala riktlinjer för övergångar inom och mellan skolformer.

Tids- och aktivitetsplan för förskola till förskoleklass.

Tids- och aktivitetsplan för förskoleklass till åk 1.

Tids- och aktivitetsplan för låg-mellan till högstadiet.

Tids- och aktivitetsplan för övergångar från åk 9 till gymnasiet eller till annan skolform