På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Skolbio – vårens program

Välkommen in i filmens värld! Genom filmen får eleverna möta karaktärer från andra tidsperioder eller andra delar av världen. Den gemensamma filmupplevelsen kan vara en upplevelse att minnas men också en ingång till fördjupning och samtal kring olika frågor eller teman.

Skolbio är till för alla skolor i Uppsala kommun. Filmvisningarna äger rum på biograf Spegeln, Västra Ågatan 16 och visningen börjar 9.30 om inget annat anges. Kostnaden är 10 kronor per person.

Till filmerna finns handledningar med mer information om filmen och tips på hur man kan arbeta vidare med de ämnen och frågor som filmen tar upp.

Skolbiovisningarna är godis- och popcornfria. Om det blir mycket skräp i salongen tar vi ut en extra städavgift.

Boka visning

Boka visning hos Susanne Qvist 
E-post: susanne.qvist@uppsala.se
Telefon: 018-727 83 35

 Vid bokning ska du uppge

  • kontaktperson
  • skola
  • antal besökare 
  • telefonnummer där vi kan nå er. 

Du får en bokningsbekräftelse som fungerar som biljett. Om deltagarantalet blir för lågt ställer vi in föreställningen. Avboka senast 14 dagar före visningsdatum. Betalningen sker mot faktura. I biosalongen finns klassvis numrerade platser och varje lärare ansvarar för sina elever under hela skolbiobesöket.

Filmerna

Ladda ner skolbioprogrammet som pdf