På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nytt skoladministrativt system införs 2019-2020

Uppsala kommuns nuvarande centrala elevdatasystem kommer under perioden 2019-2020 att ersättas av ett nytt för att förbättra möjligheterna till god support och utveckling av framtida digitala tjänster och funktioner. Förändringen kommer att beröra förskola och fritidshem, grundskola, kulturskola, gymnasieskola och kommunal vuxenutbildning.

Systemet kommer att implementeras en skolform i taget med start under våren 2019 för grundskola.

Utbildningar för grundskolan under våren 2019

Under våren kommer utbildningar att erbjudas för skoladministratörer och berörda ekonomer inom grundskolan. Information som rör fristående verksamheter publiceras löpande på utförarwebben.

Under implementeringsperioden registreras uppgifter parallellt i både det nuvarande och det nya systemet. Övergången blir därmed sömlös. Vid fastlagt datum för start upphör behörigheter för det nuvarande systemet Extens. 

  • Skoladministratörer, handläggare och ekonomer inom grundskolan utbildas under våren i det nya systemet IST administration. Driftstart inom grundskolan planeras till 1 juli.
  • Skolvalsdelen är kvar i sin nuvarande miljö våren 2019 och hanteras i eBarnUngdom, bundet till det nuvarande systemet Extens. 
  • Support för det nya systemet erbjuds löpande genom leverantören IST och Uppsala kommuns Skol-IT.

Driftstart för förskolor och fritidshem uppskjuten till oktober 2019

Planering och arbete med införandet av IST administration inom förskola och fritidshem pågår för fullt. Driftstarten kommer däremot att förskjutas till oktober för att säkra en god leverans.

Utbildningarna som rör förskola och fritidshem startar i augusti – inbjudan kommer i maj
Utbildningarna för ekonomi och administratörer senareläggs till augusti/september, för att ske i nära anslutning till införandet. Information har gått ut till berörda och datum för utbildningarna skickas ut i maj. 

Läs mer om det nya skoladministrativa systemet här.