På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nytt skoladministrativt system införs 2019-2020

Uppsala kommuns nuvarande centrala elevdatasystem kommer under perioden 2019-2020 att ersättas av ett nytt för att förbättra möjligheterna till god support och utveckling av framtida digitala tjänster och funktioner. Förändringen kommer att beröra förskola och fritidshem, grundskola, kulturskola, gymnasieskola och kommunal vuxenutbildning.

Systemet implementeras en skolform i taget och startade under våren 2019 för grundskola.

Grundskolans övergång genomförd

Under våren erbjöds utbildningar för skoladministratörer och berörda ekonomer inom den kommunala grundskolan. Under implementeringsperioden registrerades uppgifter parallellt i både det tidigare systemet Extens och det nya systemet IST administration. Övergången blev därmed sömlös. Vid start av IST administration upphörde behörigheter för det tidigare systemet. 

Support för det nya systemet erbjuds löpande genom leverantören IST och Uppsala kommuns Skol-IT.

Driftstart för förskolor i oktober 2019

Bytet av system pågår nu inom kommunal förskola. Driftstarten av IST administration förskjuts till oktober för att säkra en god leverans. Utbildningar för handläggare inom antagning förskola och administratörer inom kommunal förskola genomförs 9 september 2019.

Förändringarna för administratörer inom fristående förskolor är små och en handbok finns till hjälp.

Handbok IST Administration förskola

Läs mer om det nya skoladministrativa systemet här.