På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nytt skoladministrativt system införs 2019-2020

Uppsala kommuns nuvarande centrala elevdatasystem kommer under perioden 2019-2020 att ersättas av ett nytt för att förbättra möjligheterna till god support och utveckling av framtida digitala tjänster och funktioner. Förändringen kommer att beröra förskola och fritidshem, grundskola, kulturskola, gymnasieskola och kommunal vuxenutbildning.

Systemet kommer att implementeras en skolform i taget i nämnd ordning med start under våren 2019 för förskola, fritidshem och grundskola.

Utbildningar och information under våren 2019

Under våren kommer utbildningar att erbjudas för skoladministratörer och berörda ekonomer. Information som rör fristående verksamheter publiceras löpande på utförarwebben.

  • Skoladministratörer, handläggare och ekonomer kommer under våren att börja arbeta i det nya systemet IST administration.
  • Skolvalsdelen kommer att vara kvar i sin nuvarande miljö våren 2019 och hanteras i eBarnUngdom, bundet till det nuvarande systemet Extens.
  • Support för det nya systemet erbjuds löpande genom leverantören IST och Uppsala kommuns Skol-IT.

Driftstart för förskolor och fritidshem beräknad till maj/juni 2019

Under implementeringsperioden våren 2019 registreras alla uppgifter för förskola och fritidshem parallellt i både det nuvarande och det nya systemet. Övergången blir därmed sömlös. Vid fastlagt datum för start upphör behörigheter för Extens att gälla. Driftstart är i nuläget beräknad till maj/juni 2019.

Uppgifter i Extens kommer därefter att finnas kvar enbart för uppföljning av de två senaste åren, 2016-2018. 

Läs mer om det nya skoladministrativa systemet här.