På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Husdjur i vården

Policy för husdjur på vårdboenden


Husdjur är tillåtna vid kommunens vårdboenden. Ägaren skall då ha det fullständiga ansvaret och kunna ta hand om djuret. Ägandet och skötseln av djuret skall vara säkrat. Fullständigt ansvar innebär inköp av mat, ge mat, rastning, veterinärbesök, rengöring av t.ex. kattlåda samt städning/renhållning.

Enhetschef är ytterst ansvarig för att beslutet om inflyttning av djur på boende är förenligt med de förutsättningar som finns vid boendet. Förändras den boendes/ägarens hälsotillstånd och omöjliggör fullständigt ansvar för husdjuret, upphör tillstånd att ha husdjuret på vårdboendet. Det åligger respektive enhetschef att hålla sig informerad om de krav som andra myndigheter kan ställa på verksamheten.

Där det är möjligt får husdjur dagtid finnas på kommunens olika vårdinrättningar. I många fall kan kontakten med husdjur tillföra ett värde i vården och omsorgen om äldre.