På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Nyheten publicerad: den 20 oktober 2017

Siebel – inloggningsproblem löst

Under den senaste veckan har många blivit drabbade av att det inte gått att logga in i Siebel. Orsaken är nu identifierad och en åtgärd gjordes under natten till fredag (20/10). Vi räknar nu med att problemet är helt löst, men kommer fortsätta bevaka för att säkerställa detta.

Orsaken till inloggningsproblemen var att vi har en inställning som begränsar antalet användare som kan logga in samtidigt. Begränsningen är bland annat till för att säkerställa att systemet inte blir trögt. Användandet av Siebel har gradvis ökats under åren vilket lett till att maxtaket för antalet inloggade användare har nåtts varje dag senaste veckan. Efter analys av problemet visade det sig att maxtaket på användare var lägre ställt än vad skulle vara. Den är nu ställd till det korrekta, väsentligt högre antal användare och problemet bör vara löst. Det är inte någon risk för att ökningen leder till prestandaproblem.

Fler driftnyheter