På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Omsorgspriset 2019

Har du en kollega som gör att någon får bättre livskvalitet? Eller som bidrar till mer jämställdhet, färre fördomar och bättre bemötande? Omsorgsnämnden, äldrenämnden och socialnämnden delar ut omsorgspriset till personer som har gjort skillnad i sitt arbete. Nominera senast 31 mars.

Omsorgspriset går till en eller flera medarbetare som arbetar med vård, omsorg eller socialtjänst inom Uppsala kommun eller hos en extern utförare. Genom att lyfta framgångsrika exempel vill kommunen stärka yrkesstoltheten och inspirera till innovation och utveckling. Den eller de som du föreslår ska ha hjälpt någon att nå drömmar, peppat till bättre hälsa och bidragit till bättre livskvalitet.

Kriterier

Omsorgspriset går till en eller flera som har bidragit lite extra till:

  • jämställdhet
  • delaktighet
  • god livskvalitet
  • innovationer och nytänkande.

Omsorgsnämnden, socialnämnden och äldrenämnden har tillsammans tagit fram kriterierna.

Omsorgspriset kan gå till personer som arbetar i en verksamhet som drivs av kommunen i egen regi eller av en extern utförare. Totalt är det tre priser, ett pris från varje nämnd. Priset är äran och 10 000 kronor. Priset delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde 12 juni.

Anhöriga, brukare och kollegor kan nominera medarbetare som de tycker har gjort skillnad.

Sprid information

Du kan hjälpa till med att sprida information om omsorgspriset genom att sätta upp affischer eller dela ut nomineringsblanketter.

Affischer i stående format

Omsorgspriset 2019, affisch

Blankett

Omsorgspriset 2019, nomineringsblankett

Läs mer om omsorgspriset på www.uppsala.se/omsorgspris.