På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Bli utförare inom hemvård

Äldrenämnden i Uppsala kommun har eget val i hemvården. Hemvård är ett samlingsbegrepp för hemtjänst och hemsjukvård.

Villkor och krav för godkännande

Företag och organisationer som vill utföra hemvård inom ramen för Uppsalas valfrihetssystem kan ansöka om godkännande hos Uppsala kommun. Utförare måste uppfylla de krav som äldrenämnden fastställt. Det är både ekonomiska krav och kvalitetskrav. Kraven finns formulerade i Uppsala kommuns förfrågningsunderlag för valfrihetssystem inom hemvård.

Två tjänsteområden

Hemvården är indelad i två tjänsteområden; service och omvårdnad (inklusive hälso- och sjukvård). Utförare måste ha bedrivit hemvård - service i minst två år innan man har möjlighet att ansöka om godkännande inom hemvård - omvårdnad.
Läs Förfrågningsunderlag för valfrihetssystem inom hemvård - service 
(senast uppdaterat 2017-01-01)

Läs Förfrågningsunderlag för valfrihetssystem inom hemvård - omvårdnad 
(senast uppdaterat 2017-01-01)

Bilagor tillhörande förfrågningsunderlag

Bilaga 1: Övergripande verksamheter

Bilaga 2: Områden ickevalsalternativ

Bilaga 3: Sanningsförsäkran

Bilaga 4: IT-system

Bilaga 5: Handläggning

Bilaga 6: Tidsregistrering

Bilaga 7: Ersättningar LOV

Bilaga 8: Informationsöverföring

Intresseanmälan om ansökan för godkännande

Ansökan om godkännande ska göras via särskilda blanketter. Här kan du ladda ner ansökningsblankett för service  och ansökningsblankett för omvårdnad.

Till ansökan ska bland annat bifogas registreringsbevis från Bolagsverket och Skatteverkets blankett 4820. Dessa blanketter kan du hämta via länk i högermarginalen under "Externa länkar".

Observera att det bara är den inskickade kompletta ansökan som kommer att behandlas. Ansökningshandlingar kommer att behandlas löpande, det finns alltså inte någon sista ansökningsdag.

Ett godkännande innebär inte någon garanti för utföraren att få uppdrag. Ersättning från kommunen grundas på utförd tid.

Uppgifter till utförarkatalog

De utförare som godkänns kommer att presenteras i en katalog. I samband med ansökan om godkännande ska uppgifter till katalogen lämnas.

För mer information

Ana Perez, uppdragsstrateg på äldreförvaltningen
Telefon: 018-727 86 36
E-post: ana.perez@uppsala.se