På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Bli utförare inom vård- och omsorgsboende

Äldrenämnden i Uppsala kommun har eget val inom vård- och omsorgsboende. Företag och organisationer som vill etablera sig såsom utförare inom ramen för Uppsalas valfrihetssystem inom vård- och omsorgsboende kan ansöka om godkännande hos Uppsala kommun.

Villkor och krav för godkännande

Utförare måste uppfylla de krav som äldrenämnden fastställt. Det är både ekonomiska krav och kvalitetskrav. Kraven finns formulerade i Uppsala kommuns förfrågningsunderlag för valfrihetssystem inom vård- och omsorgsboende.
Läs Förfrågningsunderlag för valfrihetssystem inom vård- och omsorgsboenden

Intresseanmälan om ansökan för godkännande

Ansökan om godkännande ska göras via en särskild blankett. Vill du få blanketten skickad till dig, eller få mer information om eget val inom vård- och omsorgsboende, skriv till:

Mia Gustafsson, uppdragsstrateg på äldreförvaltningen
E-post: mia.gustafsson@uppsala.se

Till ansökan ska bland annat bifogas registreringsbevis från Bolagsverket och Skatteverkets blankett 4820. Dessa blanketter kan du hämta via länk i högermarginalen under "Externa länkar".

Observera att det bara är den inskickade kompletta ansökan som kommer att behandlas. Ansökningshandlingar kommer att behandlas enligt i förfrågningsunderlaget angivna ansökningsperioder.

Ett godkännande innebär inte någon garanti för utföraren att få uppdrag. Ersättning från kommunen anges i förfrågningsunderlaget.

Uppgifter till Hitta och jämför

Alla vård- och omsorgsboenden inom Uppsala kommun som är valbara för den enskilde presenteras i Hitta och jämför på www.uppsala.se I samband med ansökan och godkännande ska uppgifter till systemet lämnas. 

För mer information

Mia Gustafsson, uppdragsstrateg på äldreförvaltningen
Telefon: 018-727 86 82
E-post: mia.gustafsson@uppsala.se